10th Planet Jiu Jitsu szeminárium.

2019.12.26

Június 7-8 között részt vehettünk Budapesten az első 10th Planet jiu jitsu szemináriumon.

A helyszín Csanády Dojo, Lajos Roland mester és csapatának edzőterme volt.
Nagyon vártuk a hétvégét és nem kellett csalódnunk...

Mick Broster és Chris Garry Angliából utaztak át Magyarországra, hogy első ízben mutathassák be az Eddie Bravo által tökéletesített jiu jitsut.
Szombaton 3 órában megismerkedhettünk a rendszer egyik legismertebb mozdulatával a Rubber Guardal. Mick lépésről-lépésre bemutatta hogyan is kell tökéletesen kivitelezni a Guardot. Zombie, New York, Chill Dog... a híres mozdulat nevei is előkerültek majd pár támadást is gyakorolhattunk belőle. Itt jegyezném meg, hogy ezekhez a gyakorlatokhoz nem árt egy jókora izom és izületi lazaság. A délelőtt gyorsan eltelt és azon kaptuk magunkat, hogy ebédszünet lett.

Délután a másik leghíresebb technikával ismerkedtünk meg a Half Guardal. Mick itt is nagyon részletesen bemutatta, hogy mit és hogyan csináljunk és elmondta miben különbözik ez a guard a klasszikus Half Guadtól. A Lock Down amit Eddie Bravo tökéletesre fejlesztett na meg persze az elmaradhatatlan Electric Chair (elektromos szék). A két órás gyakorlás nagyon hamar elrepült és még be sem fejeződött a szombat már a vasárnap járt a fejünkben. Vajon mit tartogat számunkra a két mester?

Vasárnap kicsit izomlázasan a Rubber Guardtól alig vártuk, hogy kezdődjön a tréning.
Kellő bemelegítés után kiderült, hogy megint egy híres technikát foguk tanulni.
Ez volt a Twister.
Mick és Chris bemutatták a gyakorlatokat és szemléltették mit mikor és hogyan érdemes csinálni. Felhívták a figyelmünket a pontos kéz és lábtartásokra mert ezek nélkül nem twister a twister. A két óra csavargatás szinte csak fél órának tűnt és sajnos azon kaptuk magunkat hogy az utolsó feladatot is megcsináltuk.
Nem maradt más hátra mint elköszönni a két fantasztikus és közvetlen mestertől aztán gyors zuhanyt véve elköszönni a Csanády Dojotól és a résztvevőktől.

Nagyon kellemes és hasznos hétvége kerekedett ki hála Lajos Rolandnak aki nagy gonddal megszervezte ezt a Magyarországon egyedülálló eseményt. És hogy lesz e folytatás? Ha rajtunk múlik igen! Ha Rolandon akkor megint biztos, hogy lesz hiszen már szó van egy októberi Angliai útról... De ez már egy másik történet.

Köszönjük Lajos Rolandnak, hogy lehetőséget biztosított nekünk a szeminárium részvételében.