Mert azért nem mindenki hülye...

2019.12.23

Már követni sem lehet ami itt folyik. Lassan a fitness és a harcművészetek országa leszünk. A lenyugvó nap országa, ahol a lenyugvó napnak is van ereje, ahol Japán és Thaiföld elbújhat mellettünk, mert itt szuperhírók vannak. Mindenki képzett, mindenki oktat és legfőképpen mindent tud. Kompetens. Csábítanak az újabbnál újabb hangzatos faszságokkal: ilyen work meg olyan tréning...
Alapesetben ez nem is nagyon érintene, de már a harművészetekbe is kezd előjönni ez a fajta bugyuta hülyeség. Elmész edzésre, keresel valamit, vagy megtalálod vagy nem. Tovább keresel és a végén kikötsz egy akkora faszság mellett, amekkorát még a brit tudósok is csak fényképen mernek megnézni.
Holnap alapítok egy Szövetséget és felfokozom magamat 255 danos alapító nagymesternek akkor az már világmegváltás. Vizsgáztatlak és persze mindenféle "nívós" bullshit versenyre elviszlek, lássa a Facebook nagyok vagyunk, nagy vagy! Gyakorlod az önvédelemnek hitt valamit. Persze, mert ez ennyire egyszerű. A másik edzések - mert persze neked egyik sem jó, ahova korábban jártál - nem tetszettek. Thai Boxon rúgták a combodat, Jiu Jitsun fojtogatni mertek, Taekwondon sokat rúgtatok, mindig elfáradtál. Ott mozogni kellett, edzeni, és elfáradni. Az nem járja, hogy ha fejlődni akarsz még el is fáradj. Bezzeg ahol most vagy! Az igen! Fél év alatt Bruce Lee is csak Chuk Norris kiséretében mer megszólítani, akkora király vagy. Lehet, hogy még nem tudod, de biztos hogy elhitetik veled. Gyakorolsz mindent. Mesterszinten dobsz, mint egy judos. Úgy rúgsz, mint egy taekwondos, kemény vagy, mint egy thai boxos, olyan vagy földharcban, mint Marcello Garcia. A késharcot meg Frans Stroevennek te tanítod. Mind ezt fél év alatt mondjuk heti 2*1 órában. Gratulálok a teljesítményedhez, az eredményeidhez. Kiegyensúlyozott, magabiztos vagy. Az első pofonig. oss.